22 Mayıs 2012 Salı

Duvarınızın Giysisi Duvar Kağıtları

Eskiye döndüğümüz son yıllarda duvar kağıdı modası oldukca revaçta bir dekorasyon. Artık genelde tek yada iki duvar için kullandığımız duvar kağıtlarında çok şık seçenekler mevcut, bu duvar kağıtlarıyla şık mekanlar yaratabilir evlerinizi farklı tarzlarda dekore edebilirsiniz. 

Duvar kağıdı hakkında bilmeniz gereken şeyler arasında bir kaç çeşidi olduğu ama en kullanışlı olanının yıkanıp silinebilen vinil denilen duvar kağıtları olmasıdır, gerisi tarzınıza göre desen seçmekte. Oturduğum semtte biraz araştırma yaptım genelde duvar kağıtları enleri 1 metre civarında eskisi gibi eni 52 cm olanlarda var, eni 1 metre olan duvar kağıtlarının rulo fiyatı genelde 200 tl + 50 tl gibi bir işçilik ücret istiyorlar, 16 m2 duvar kapladığını söylediler. Koçtaş'da gördüğüm duvar kağıtlarının ebatı 52 cm civarında. Birde en önemli konulardan biri yapan kişinin işçiliği siz nekadar güzel bir duvar kağıdı da seçseniz yapan kişi düzgün bir şekilde duvarınıza kaplamassa sonuç istediğiniz gibi olmaya biliyor, bir arkadaşım malesef böyle bir durumla karşılaştı.     
  
Duvar kağıdı konusu aslında henüz yayınlamayı düşündüğüm bir konu değildi, hatta aşağıda yayınladığım fotoğrafları silmek üzereyken neden blogumda yazmıyorum dedim, resimleri kardeşimin yeni taşındığı evi için çekmiştim yani blogumda yayınlamak için değil asında, oturma odası ve salona duvar kağıdı yaptırmayı düşünürken birkaç yere baktık fakat taşınmanın telaşından şimdilik vazgeçmiş durumdayız. Tam olarak bakmak istediğim yer bu işlerin bir numaralı yeri  olan  Unkapanı İmç çarşısı ama oraya gitmeye malesef vakit olmadı, geçenlerde Koçtaş'da gezerken duvar kağıtlarına takıldı gözüm indirimdeydiler hemde çok şıklardı bende kardeşimin eşinin görmesi için birkaç fotoğraf çektim, belki sizin içinde fikir olabilir.